Meningen?

Under hösten-17 har jag och lärarkollegan Tyra på Språkintroduktionsprogrammet haft ett mycket givande samarbete/utbyte mellan två klasser. 
VO15, avgångsklassen på Vård och omsorgsprogrammet (som bl a läser kursen Internationellt arbete) och en klass på Språkintroduktionsprogrammet (där elever från alla möjliga länder/kulturer samlas) har träffats en gång i veckan för att arbeta tillsammans.
Vi har pratat om likheter och olikheter. Beröringspunkter och konstigheter. Närhet och distans. Svårigheter och enkelheter. Mänskliga rättigheter. Vi har också gjort en utställning på temat "Julhälsningar till världens makthavare".
 
Vi målar porträtt av varandra
 
 Det som starkt lever kvar i minnet efter vår första temin tillsammans är den stora nyfikenhet och det genuina intresse att förstå/vilja veta mer som färgat våra sammankomster.
DET ger oss kraften och viljan att fortsätta!
 
Glädje
 
Att höra skratten, att se glädjen, att se hur det glittrar i ögon som tidigare varit trötta, t o m apatiska...visar att vi har hittat rätt.
 
Beskriv dig själv med tre ord...
 
Ja, så enkelt är det faktiskt: Vi måste MÖTAS för att ställa frågorna. För att få svaren. För att försöka förstå. För att närma oss varandra.
 
Favoritmat? Favoritmusik? Vad gör du på fritiden?
 
 Vid vår senaste träff pratade vi om livsfrågor. Kärleken, rädslor, lycka, framtid, meningen...
Så lika vi tänker vi människor. Om det som är viktigast för oss...
 
 
 
I was here/Beyonce